Control periodic

Profilaxia afectiunilor stomatologice a devenit o necesitate azi, poate mai mult ca niciodată, pentru a preveni apariția unor afectiuni sau complicatii greu de tratat ulterior și extrem de dureroase.

Importanța Controlului Dentar Periodic

Controlul dentar periodic este un pilon fundamental în menținerea sănătății orale și a unui zâmbet frumos. Acesta ar trebui realizat cel puțin de două ori pe an, iar pentru pacienții cu afecțiuni parodontale, vizitele ar putea fi chiar mai frecvente. Prin aceste vizite, se pot preveni complicații majore, iar tratamentul pentru orice problemă detectată va fi mai simplu și mai puțin costisitor.

Ce Implică Controlul Dentar?

În timpul unui control dentar, medicul stomatolog efectuează o examinare atentă a sănătății dinților, gingiilor și țesuturilor orale. Aceasta include evaluarea gradului de igienă orală, identificarea prezenței cariilor sau a leziunilor mucozale și verificarea integrității dinților și a lucrărilor dentare anterioare (obturații, coroane, punți dentare, proteze etc.). Astfel, se pot detecta probleme incipiente, deseori nesimțite de pacient, permițând o intervenție timpurie.

Igienizarea Profesională: O Componentă Vitală

Un aspect esențial al controlului periodic este ședința de igienizare profesională. Aceasta include detartrajul cu ultrasunete, periajul profesional și procedura Air flow. În cazurile unde există sensibilitate dentară crescută, se poate efectua și o fluorizare pentru a ajuta la fortificarea smalțului dentar.

Servicii Personalizate la Centrul Stomatologic Ozonodent

La Centrul Stomatologic Ozonodent, ne dedicăm oferirii unor servicii personalizate. După controlul periodic, oferim fiecărui pacient recomandări detaliate pentru îngrijirea orală la domiciliu, inclusiv sfaturi pentru îmbunătățirea tehnicii de periaj și informații despre cele mai eficiente produse de îngrijire orală. Aceasta asigură menținerea unei igiene orale optime între vizitele la dentist.

Programări și Tratamente Personalizate

În urma examinării, programăm tratamentele necesare pentru orice afecțiuni descoperite, astfel încât fiecare pacient să beneficieze de un plan de tratament personalizat. Scopul nostru este de a asigura că fiecare vizită la clinica noastră contribuie la menținerea unei sănătăți orale optime.

Prevenția: Cheia pentru o Sănătate Orală de Lungă Durată

„Este mai ușor să previi decât să tratezi” este o zicală care se aplică perfect în stomatologie. Prin vizite regulate la dentist și respectarea recomandărilor de îngrijire orală, puteți evita dezvoltarea problemelor majore și puteți menține un zâmbet sănătos și strălucitor.

Programează-ți Controlul Dentar Astăzi!

Nu așteptați să apară problemele dentare pentru a vizita medicul stomatolog. Programează un control dentar acum la Centrul Stomatologic Ozonodent pentru a afla care este starea ta de sănătate orală. Împreună, putem asigura că zâmbetul tău rămâne sănătos și strălucitor pentru ani de zile!

Este recomandat să mergeți la controlul dentar periodic de două ori pe an. Totuși, în cazul pacienților cu afecțiuni parodontale sau alte probleme orale specifice, medicul dumneavoastră stomatolog poate sugera vizite mai frecvente pentru a menține o sănătate orală optimă.

Un control dentar periodic include evaluarea stării de sănătate a dinților, gingiilor și țesuturilor orale. Medicul stomatolog va verifica igiena orală, va identifica prezența cariilor, leziunilor mucozale și va examina integritatea oricăror lucrări dentare anterioare. Această examinare ajută la detectarea timpurie a problemelor și la intervenția eficientă.

Igienizarea profesională este o parte esențială a controlului dentar periodic. Aceasta include detartrajul cu ultrasunete, periajul profesional și procedura Air flow, contribuind la îndepărtarea tartrului și a plăcii bacteriene, prevenind astfel apariția cariilor și a bolilor gingivale. În plus, în caz de sensibilitate dentară, se poate efectua și o fluorizare pentru a întări smalțul dentar.

Doriți mai multe informații sau o programare? Contactați-ne acum!