Control periodic

Profilaxia afectiunilor stomatologice a devenit o necesitate azi, poate mai mult ca niciodată, pentru a preveni apariția unor afectiuni sau complicatii greu de tratat ulterior și extrem de dureroase.

Controlul dentar periodic reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte ale menținerii sănătății orale. Este recomandat să se facă de 2 ori pe an, iar în cazul pacienților cu afecțiuni parodontale, mai frecvent.

La controlul periodic medicul stomatolog verifică cu atenție starea de sănătate a dinților, gingiilor și țesuturilor orale, gradul de igienă orală, prezența cariilor sau a leziunilor mucozale, integritatea dinților sau a lucrărilor efectuate anterior( obturații, coroane, punți dentare, proteze, etc). Astfel pot fi depistate leziuni incipiente de care pacientul nu este conștient și orice problemă apărută poate fi remediată mult mai ușor. De asemenea se evaluează orice disconfort sau simptome semnalate de către pacient.

De cele mai multe ori controlul periodic este urmat de o ședință de igienizare profesională a arcadelor dentare ce cuprinde detartrajul cu ultrasunete, periaj profesional și Air flow, urmată de fluorizare când există o sensibilitate dentară crescută.

La Centrul Stomatologic Ozonodent, medicii noștri pun un accent deosebit pe efectuarea controlului periodic de cel puțin 2 ori pe an, iar ulterior fiecare pacient va primi sfaturi și recomandări privind efectuarea unei igiene dentare corecte și acasă, informații despre îmbunătățirea tehnicii de periaj sau despre produsele de îngrijire orală pe care le poate folosi.

De asemenea se vor face programările necesare pentru tratamentul afecțiunilor descoperite în timpul examinării.

Este mai ușor să previi decât să tratezi! Programează un control dentar acum pentru a afla care este starea ta de sănătate orală!

Doriți mai multe informații sau o programare? Contactați-ne acum!