Prevenirea Urgențelor Stomatologice

Urgențele stomatologice pot apărea adesea neașteptat și pot fi atât dureroase, cât și alarmante. Centrul Stomatologic Ozonodent, situat în inima Cluj-Napoca, în zona Mărăști, înțelege importanța prevenirii acestor situații. Controlul periodic efectuat de un medic dentist este esențial în evitarea unor astfel de urgențe. O rutină de îngrijire orală corespunzătoare, care include periajul zilnic, utilizarea aței dentare și vizitele regulate la dentist, contribuie semnificativ la menținerea sănătății dentare.

Identificarea Urgențelor Stomatologice

Când vorbim de urgențe stomatologice, este crucial să știți când să căutați ajutor de specialitate. Simptome precum durerea acută la nivelul dinților sau maxilarului, durerile care iradiază spre gât sau urechi, umflături sau sângerări spontane sunt indicatori ai unei posibile urgențe stomatologice. De asemenea, ruperea sau distrugerea unui dinte frontal nu doar că afectează estetica zâmbetului, dar poate reprezenta și o urgență medicală.

Servicii oferite pentru Urgențe Stomatologice la Ozonodent

La Centrul Stomatologic Ozonodent, suntem pregătiți să intervenim rapid în cazul urgențelor stomatologice. Echipa noastră de specialiști este echipată pentru a trata o gamă largă de urgențe, inclusiv:

  • Pulpita acută: inflamație a pulpei dentare, adesea cauzată de carii profunde.
  • Traumatisme dento-alveolare: leziuni ale dinților și structurilor înconjurătoare.
  • Abces dentar: infecții care duc la formarea de puroi.
  • Fisuri și fracturi coronare: leziuni care afectează nervul dentar și cauzează durere intensă.
  • Alveolita: o complicație post-extracțională.
  • Hemoragii: sângerări neobișnuite la nivelul gurii.
  • Luxația dentară: mișcare anormală a dintelui în urma unui traumatism.

Contactați-ne pentru Urgențe

Dacă vă confruntați cu o urgență stomatologică, nu ezitați să ne contactați. Puteți suna la numărul 0711 011 447 pentru a stabili o programare de urgență. Suntem aici pentru a vă oferi asistența necesară în cele mai scurte timpuri posibile.

În cazul în care vă rupeți un dinte, este important să acționați rapid. Păstrați fragmentul de dinte rupt, dacă este posibil, și contactați imediat Centrul Stomatologic Ozonodent la numărul 0711 011 447. În funcție de situație, putem oferi tratamente care să salveze dinte sau să restaurăm estetica acestuia.

Un control dentar periodic include evaluarea stării de sănătate a dinților, gingiilor și țesuturilor orale. Medicul stomatolog va verifica igiena orală, va identifica prezența cariilor, leziunilor mucozale și va examina integritatea oricăror lucrări dentare anterioare. Această examinare ajută la detectarea timpurie a problemelor și la intervenția eficientă.

Prevenirea urgențelor stomatologice începe cu îngrijirea regulată a sănătății orale. Acest lucru include periajul și folosirea aței dentare zilnic, controale periodice la dentist și tratamente preventive, cum ar fi curățarea profesională și sigilările. La Ozonodent, vă putem oferi sfaturi personalizate pentru o rutină de îngrijire adecvată.

Pentru durerea dentară severă, oferim diverse tratamente, în funcție de cauza durerii. Acestea pot include tratamente de canal (endodontie), extracții dentare, sau restaurări de urgență, cum ar fi obturațiile. Evaluarea inițială de către unul dintre medicii noștri dentiști va determina cel mai adecvat curs de tratament.

Doriți mai multe informații sau o programare? Contactați-ne acum!