Introducere la Protetica Dentară

Protetica dentară, o ramură vitală a stomatologiei, se axează pe înlocuirea dinților lipsă de pe arcadele dentare. Scopul acestei discipline este de a restabili un echilibru estetic și funcțional al danturii, esențial pentru o bună sănătate orală și o încredere de sine sporită.

Cauzele Pierderii Dinților

Pierderea dinților poate avea multiple cauze:

  1. Caria Dentară: Netratată corespunzător, caria poate distruge dinte până la punctul în care extracția devine inevitabilă.
  2. Afecțiuni Parodontale: Tartrul și placa bacteriană pot cauza inflamații gingivale și resorbția osului, ducând la mobilitatea și eventual pierderea dinților.
  3. Traumatismele Dentare: Accidentele pot provoca pierderea imediată a dinților (avulsia) sau mobilizarea lor (luxația), în funcție de severitatea impactului.

Consecințele Pierderii Dinților

Neprotezarea spațiilor rezultate din pierderea dinților (breșe edentate) poate avea urmări grave asupra sănătății orale:

  • Migrația Dentară: Dentii rămași pot migra în două moduri – extruzia/egresiunea (mișcare verticală) și înclinarea/translația (mișcare orizontală). Aceasta poate afecta funcția masticatorie și poate îngreuna realizarea unor lucrări protetice ulterioare.

Soluții Protetice la Clinica Ozonodent

Clinica Ozonodent oferă soluții avansate și personalizate în domeniul proteticii dentare:

  • Coroane și Punte Dentare: Realizate din ceramică pe schelet de zirconiu sau metal, aceste opțiuni reprezintă soluții durabile și estetice.
  • Proteze Elastice și Acrilice: Ușor adaptabile și confortabile, aceste proteze sunt ideale pentru o varietate de nevoi pacienților.
  • Proteze pe Implant: Oferă o soluție permanentă și stabilă, imitând în mod eficient funcția și estetica dinților naturali.
  • Estetica Dentară: Utilizând materiale de înaltă calitate precum compozitul sau Candulor, clinica asigură rezultate estetice superioare.

Abordarea Personalizată la Ozonodent

Fiecare pacient beneficiază de un plan de tratament personalizat, cu scopul de a înlocui dinții pierduți și de a reface aspectul funcțional, estetic și fonetic al danturii. Echipa noastră se dedică identificării celei mai bune soluții pentru fiecare caz în parte.

Angajamentul Nostru

La Clinica Ozonodent, ne dedicăm să vă oferim nu doar un tratament de înaltă calitate, dar și o experiență plăcută și lipsită de stres. Suntem aici pentru a vă ajuta să vă recăpătați zâmbetul și încrederea, oferind asistență profesională în fiecare etapă a tratamentului.

Protetica dentară este o specializare a stomatologiei care se ocupă cu înlocuirea dinților lipsă sau deteriorați. Este esențială pentru restabilirea funcționalității masticatorii, a esteticii și a sănătății orale generale. Prin protetica dentară, se previne migrarea dentară și se menține structura facială corectă.

Pierderea dinților poate fi cauzată de carii dentare netratate, boli parodontale (afecțiuni ale gingiilor și osului care susțin dantura), sau traumatisme dentare, cum ar fi accidentele care produc pierderea sau mobilitatea dinților.

Spațiile rămase după pierderea dinților pot duce la migrația celorlalți dinți, modificând alinierea dentară și funcția masticatorie. Aceasta poate duce, de asemenea, la probleme de articulație și chiar la pierderea altor dinți, afectând în același timp estetica zâmbetului.

Clinica Ozonodent oferă o gamă variată de soluții protetice, inclusiv coroane și punți dentare din ceramică pe schelet de zirconiu sau metal, proteze elastice, acrilice, scheletate sau pe implant, și garnituri de dinți din materiale de înaltă calitate, toate adaptate nevoilor individuale ale fiecărui pacient.

Tratamentul protetic este personalizat prin crearea unui plan detaliat bazat pe evaluarea amănunțită a stării dentare a pacientului, nevoilor funcționale și estetice, precum și a preferințelor personale. Acest proces include consultări, analize și proiectarea protetică specifică fiecărui caz, asigurând rezultate optimale atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic.

Doriți mai multe informații sau o programare? Contactați-ne acum!