Protetica dentară este ramura stomatologiei care se ocupă cu înlocuirea dinților care lipsesc de pe arcadele dentare, pentru a obține o dantură echilibrată din punct de vedere estetic si funcțional.

Care sunt cauzele pierderii dinților?

Caria dentară netratată poate duce la distrucția dintelui până în stadiul în care acesta nu mai poate fi salvat și este extras.
O altă cauză o reprezintă afecțiunile parodontale cu prezența tartrului și a plăcii bacteriene, care generează inflamația gingivală și duc la resorbția osului, producând mobilitate dentară cu pierderea dinților de pe arcadă.
Traumatismele apărute în urma accidentelor pot duce la pierderea dintilor. În funcție de intensitatea traumatismului, acesta poate determina avulsia (pierderea dintelui pe loc) sau doar luxația acestuia (mobilizare).

Care sunt consecințele pierderii dinților?

În urma pierderii dinților, pe arcadă apar spații care sunt denumite breșe edentate. Neprotezarea lor duce cu timpul la apariția unor modificări ireversibile, cu grave repercusiuni asupra aparatului dentomaxilar.
O consecință a pierderii dinților o reprezintă migrația dentară care poate avea loc în două planuri, extruzia sau egresiunea în plan vertical și înclinarea sau translația dinților spre aceste breșe în plan orizontal. Aceste migrări dentare pot produce alterarea funcției masticatorii și uneori pot duce la imposibilitatea realizării unei lucrări protetice.

Clinica Ozonodent vă pune la dispoziție o gamă variată de lucrări dentare precum coroane sau punți dentare din ceramică pe schelet de zirconiu sau metal, integral ceramice, proteze elastice, acrilice, scheletate sau pe implant, cu garnituri de dinți din compozit sau Candulor cu estetică superbă.
Variantele protetice sunt adaptate fiecărui pacient în parte, după un plan de tratament personalizat, cu scopul de a înlocui dinții pierduți și de a reface aspectul funcțional, estetic și fonetic și de a înlătura complicațiile ce apar în urma pierderii dinților.

Clinica Ozonodent vă stă la dispoziție pentru a stabili planul de tratament corespunzător situației dumneavoastră și a vă readuce zâmbetul pe buze.

Doriți mai multe informații sau o programare? Contactați-ne acum!