Estetica Dentară

Albirea Dentară – Strălucire și Sănătate

Albirea dentară nu este doar o procedură cosmetică, ci o parte esențială a îngrijirii dentare. Procesul restabilește albul natural al dinților sau oferă o nuanță mai deschisă decât cea originală. Este esențial ca această procedură să fie efectuată sub atenta supraveghere a unui medic stomatolog pentru rezultate optime și sigure.

Există diverse metode de albire disponibile pe piață, inclusiv produse ce pot fi achiziționate din farmacii sau magazine. Totuși, pentru siguranță și eficacitate, recomandăm procedurile realizate în cabinetul stomatologic.

Procedura de albire dentară profesionistă se efectuează întotdeauna după detartraj și periaj profesional, asigurându-se astfel că dinții sunt perfect curăți înainte de tratament.

Tipuri de Albire Dentară în Cabinet
  1. Albirea Externă: Aceasta se realizează cu ajutorul gelurilor speciale aplicate pe suprafața dinților, activate fie de o sursă de lumină, fie autoactive.
  2. Albirea Internă: Ideală pentru dinții devitalizați, care își pierd culoarea naturală, această metodă implică aplicarea tratamentului în interiorul dintelui.

Este crucial să discutați cu medicul stomatolog înainte de a opta pentru acest tratament. Albirile incorecte sau frecvente pot afecta smalțul dinților. De asemenea, sensibilitatea dentară post-albire poate apărea, caz în care se recomandă ședințe de desensibilizare.

Anumite condiții, cum ar fi sarcina sau alăptarea, pot contraindica albirea dentară. De asemenea, procedura nu are efect pe obturațiile de compozit, necesitând uneori înlocuirea acestora după tratament pentru a se potrivi noii nuanțe a dinților.

În clinica noastră, utilizăm kituri de albire de cea mai înaltă calitate și siguranță, asigurându-vă un zâmbet strălucitor și sănătos.

Bijuterii Dentare – O Strălucire Unică pentru Zâmbetul Tău

Bijuteriile dentare aduc un plus de strălucire zâmbetului. Aceste accesorii mici, realizate din materiale prețioase sau sintetice (argint, aur alb, platină, diamante, safire, cristale Swarovski), se aplică pe suprafața dinților pentru a vă face zâmbetul cu adevărat unic.

Procedura de aplicare este rapidă, comodă și complet nedureroasă. Bijuteriile sunt aplicate pe dinții naturali, incisivii laterali și caninii fiind cei mai potriviți pentru acest tip de decor.

Este important de menționat că bijuteriile dentare nu afectează integritatea smalțului dentar. Se fixează cu un adeziv special, fără a crea disconfort, și pot fi îndepărtate cu ușurință atunci când doriți.

Recomandăm o igienă orală riguroasă și o atenție sporită în periajul dintelui decorat, pentru a menține atât bijuteria, cât și sănătatea dentară la standarde înalte.

Rezultatele procedurilor de albire dentară profesională variază în funcție de caracteristicile individuale ale fiecărui pacient, inclusiv de starea naturală a dinților și de răspunsul lor la tratament. În general, pacienții pot aștepta o îmbunătățire semnificativă a nuanței dinților lor. Aceasta poate varia de la câteva nuanțe mai deschise până la o schimbare dramatică, în funcție de metoda aleasă și de recomandările medicului stomatolog.

Deși procedurile de albire dentară sunt în general sigure atunci când sunt efectuate sub supravegherea unui medic stomatolog, există potențiale efecte secundare. Cele mai comune sunt sensibilitatea temporară a dinților și iritarea minoră a gingiilor. Aceste efecte sunt de obicei temporare și dispar în câteva zile. Totuși, este important să discutați despre istoricul dvs. medical cu medicul stomatolog pentru a minimiza riscurile.

Bijuteriile dentare, când sunt aplicate corect de un profesionist, nu ar trebui să deterioreze smalțul sau integritatea dintelui. Ele sunt fixate cu un adeziv special care este sigur pentru dinți și pot fi îndepărtate fără a lăsa urme. Cu toate acestea, este esențial să se mențină o igienă orală bună și să se evite obiceiurile care ar putea afecta atât bijuteria, cât și dinte pe care este aplicată.

Doriți mai multe informații sau o programare? Contactați-ne acum!