Estetica dentară

Albirea dentară este o procedură ce restabilește albul natural al dinților sau se optează pentru o culoare mai deschisă decât cea inițială.

În prezent există diferite metode de albire existente pe piață, unele din ele putând fi achiziționate de pacienți din farmacii sau magazine, dar cea mai indicată metodă este aceea făcută sub atenta supraveghere a medicului stomatolog.

Procedura de albire dentară se realizează întotdeauna după detartraj și periaj profesional.

Ca metode de albire în cabinet, exista două variante și anume:
-albirea externă care se realizează cu diverse geluri aplicate pe suprafața dinților activate de o sursă de lumină sau autoactive
– albirea internă utilizată în cazul dinților devitalizați (fără nerv), care din această cauză capătă o culoare caracteristică.

Înainte de a opta pentru acest tratament, consultați-vă cu medicul stomatolog. Albirile greșit făcute sau des repetate pot afecta smalțul dinților. Uneori după albirea dentară dinții pot deveni sensibili, iar în aceste situații se recomandă ședințe de desensibilizare. Există anumite situații care contraindică albirea dentară, precum sarcina sau alăptarea. De asemenea aceasta procedură nu are efect pe obturațiile de compozit și de aceea , după tratamentul de albire poate fi nevoie de înlocuirea obturațiilor vechi pentru o nouă adaptare a culorii.

În clinica noastră folosim kituri de albire în conformitate cu cele mai înalte standarde de calitate și siguranță.

Bijuteri dentare

Bijuteriile dentare sunt mici ștrasuri din materiale naturale prețioase sau sintetice, precum argint, aur alb sau roz platină, diamante, safire sau cristale Swarovski, care se aplică pe suprafața dinților pentru a aduce un plus de strălucire zâmbetului și pentru a ieși în evidență. Procedura de aplicare este comodă și nedureroasă și se realizează întotdeauna pe dinții naturali, cei mai indicați fiind incisivii laterali și caninii.

Bijuteriile dentare nu afectează integritatea smalțului dentar, se fixează cu un adeziv special fără a crea disconfort și pot fi îndepărtate cu ușurință.
Recomandările noastre în cazul în care optați pentru aplicarea unei bijuterii dentare sunt acelea de a avea o bună igienă orală și de a peria cu grijă dintele respectiv.

Doriți mai multe informații sau o programare? Contactați-ne acum!