Stomatologie laser

Stomatologia modernă aduce în prim plan un instrument inovator și foarte util datorită beneficiilor si avantajelor pe care le are în tratarea anumitor afecțiuni, și anume laserul dentar. Procedurile care pot fi realizate cu un laser dentar sunt mult mai precise, durerea este mult diminuată sau chiar eliminată complet. În plus, pentru anumite tratamente, folosirea anesteziei nu mai este necesară, sângerarea fiind redusă și timpul de vindecare accelerat.

La Centrul Stomatologic Ozonodent folosim unul dintre cele mai performante lasere dentare care sunt utilizate în prezent – Epic X Biolase
Epic X Biolase este un laser diodă, o inovație a tehnologiei actuale, cu performanțe extrem de bune în domeniul stomatologiei.

Cum acționează laserul dentar?

Laserul dentar este un dispozitiv complex de tratament care generează și concentrează energia într-un fascicul luminos cu care putem realiza proceduri pe țesuturi moi (gingii, mucoasă) și țesuturi dure (dinte și os). Lungimea de undă de 940 nm a acestui laser este cel mai bine absorbită de hemoglobină și oxyhemoglobină și îi permite să realizeze modificări la nivelul țesuturilor asupra cărora acționează. În funcție de parametrii setați realizează tăiere, decontaminare, biostimulare, etc.

Denumirea de LASER înseamnă „Amplificarea luminii prin stimularea emisiei de radiație”. Lumina laserului produce o reacție atunci când atinge țesutul, permițând îndepărtarea sau modelarea acestuia, dar și vindecarea mult mai rapidă. Țesuturile moi sunt tăiate eficient și fără necroză, iar Intervențiile făcute cu ajutorul lui sunt mai puțin invazive decât cele clasice, precise și mult mai comode atât pentru medic cât și pentru pacient.
Utilizarea laserului în stomatologie aduce beneficii majore, astfel încât intervențiile sunt minim-invazive, sângerarea redusă, vindecarea mai ușoară rezultatele mai rapide și rata de succes mult mai mare.
Cu acest laser putem efectua în clinica noastră tratamente pe țesut moale, albirea dinților sau biostimulare folosind piesa specială pentru terapia durerii.

Avantajele folosirii laserului in stomatologie

Acuratețea procedurilor este foarte mare, intervențiile sunt minim invazive
Rezultatele sunt mai predictibile și mai rapide
Rănile se vindecă mai ușor decât în cazul intervențiilor clasice
Este necesară mai puțină anestezie sau chiar deloc
Sângerarea este redusă, laserul ajutând la coagularea vaselor de sânge
Riscul de infecție este redus, deoarece laserul sterilizează locul asupra căruia se acționează în cursul intervenției
Perioada de recuperare postoperatorie este mai scurtă
Poate fi folosit la copii și femei însărcinate.

Tratamente ce pot fi efectuate cu laserul?

 • Albiri dentare;
 • Intervenții chirurgicale pe țesut moale:
  -gingivectomie/ gingivoplastie;
  -chiuretaj parodontal;
  -excizii;
  -frenectomii;
  -descoperire de implant;
  -decapușonare;
  -hemostază;
  -închidere fistulă;
  -drenaj și incizie abces.
 • Tratamentul aftelor bucale/labiale;
 • Tratamentul leziunilor herpetice, cheilitelor;
 • Desensibilizare dentară;
 • Decontaminare parodontală;
 • Decontaminare radiculară/pulpotomie;
 • Terapia durerii în zona articulației temporo-mandibulare;
 • Terapia durerii în caz de mialgii sau nevralgii în zona oro-facială;
 • Biostimularea zonelor și reducerea durerii postimplant.

Igiena dentară laser

Igienizarea dentară periodică reprezintă cheia unei bune sănătăți orale și în Centrul StomatoIlogic Ozonodent acordăm o importanță deosebită acestei proceduri. De aceea utilizăm laserul dentar pentru o igienizare completă și mult mai complexă, cu rezultate mai bune și mai eficiente. Un mare beneficiu al decontaminării gingivale cu laserul îl reprezintă reducerea bacteriilor subgingivale, factor cauzator al gingivitei și bolilor parodontale.

Decontaminarea gingivală laser este o procedură non-invazivă, total nedureroasă, ce poate fi efectuată periodic, cu beneficii majore în prevenirea afecțiunilor parodontale și menținerea unui status gingival optim.

Igienizarea dentară laser cuprinde procedura de decontaminare gingivală laser a ambelor arcade, detartraj cu ultrasunete, curățare Air-flow, periaj profesional și fluorizare.

Folosirea laserului dentar în stomatologie prezintă multiple avantaje față de metodele tradiționale. Acestea includ precizia ridicată a intervențiilor, care sunt minim invazive, și rezultate mai rapide și predictibile. De asemenea, rănile se vindecă mai ușor, este necesară mai puțină anestezie sau chiar deloc, sângerarea este redusă datorită coagulării vaselor de sânge, iar riscul de infecție este redus, deoarece laserul sterilizează zona tratată. Perioada de recuperare este, de asemenea, mai scurtă.

Cu laserul dentar se pot efectua o varietate de tratamente, inclusiv albiri dentare, intervenții chirurgicale pe țesut moale (cum ar fi gingivectomie, gingivoplastie, chiuretaj parodontal, excizii, frenectomii), tratamentul aftelor bucale și leziunilor herpetice, desensibilizarea dentară, decontaminarea parodontală și radiculară, terapia durerii în zona articulației temporo-mandibulare și în cazuri de mialgii sau nevralgii oro-faciale, și biostimularea zonelor tratate.

Igienizarea dentară laser, oferită de Centrul Stomatologic Ozonodent, include decontaminarea gingivală cu laser, detartraj cu ultrasunete, curățare Air-flow, periaj profesional și fluorizare. Această procedură complexă ajută la reducerea bacteriilor subgingivale, factori cauzatori ai gingivitei și bolilor parodontale, și asigură o igienă orală superioară. Fiind o procedură non-invazivă și nedureroasă, este ideală pentru menținerea unui status gingival optim și prevenirea afecțiunilor parodontale.

Da, laserul dentar este considerat sigur pentru majoritatea categoriilor de pacienți, inclusiv copii și femei însărcinate. Datorită naturii sale minim invazive și a riscului redus de sângerare și infecție, laserul dentar este o opțiune de tratament preferată pentru aceste grupuri sensibile. Cu toate acestea, este important ca fiecare caz să fie evaluat individual de către medicul stomatolog.

Doriți mai multe informații sau o programare? Contactați-ne acum!