Terapia cu ozon este o terapie uimitoare

Clinica Ozonodent vă pune la dispoziție o terapie inovatoare pentru tratarea și ameliorarea afecțiunilor gingivale și parodontale, folosind infiltrațiile cu ozon și apa ozonizată.

Ce este ozonul?

Ozonul este o compus chimic alcătuit din trei atomi de oxigen. Aceasta este forma elementară a oxigenului care există în mod natural, ca rezultat al energiei ultravioletelor sau a fulgerelor, ce cauzează o recombinare temporară a atomilor de oxigen în grupuri de câte trei.

Cum se produce?

În mediul clinic, un generator de oxigen/ozon simulează un fulger prin intermediul unei descărcări electrice. Proprietățile ozonului reprezintă fundamentul eficienței sale în stomatologie. Ozonul este un oxidant puternic – distruge în mod eficient bacteriile, ciupercile, virusurile și paraziții într-o concentrație profund inferioară celei necesare clorului și toate acestea fără vreun efect secundar toxic. O moleculă de ozon este echivalentul a 3.000 până la 10.000 de molecule de clor și distruge organismele patogene de 3.500 de ori mai repede!

Clinica noastră folosește un generator de ozon medical/stomatologic performant în care O2 este convertit în O3 în tuburi speciale, cu ajutorul unei reacții de descărcare electrică similară fulgerului. Acest tip de generator este capabil să controleze concentrația de ozon critică în livrarea dozei corecte în micrograme/mililitri (mcg/ml). Concentrația medie tipică de ozon utilizat în tratamentele stomatologice este cuprinsă între 3 și 20 mcg de ozon/ ml de amestec de oxigen/ozon.

De asemenea producem apă ozonată cu ajutorul dispozitivului AQUAZON cu o concentratie ce poate ajunge până la 80 de mcg/ ml. Cercetările au arătat că, la această concentrație, ozonul distruge în mod eficient bacteriile, ciupercile, virusurile și paraziții.

Cum funcționează?

Clinica Ozonodent vă pune la dispoziție terapia cu ozon, care este o terapie modernă și inovatoare, ce constă în infiltrarea unei cantități de amestec de oxigen medical pur și ozon în țesutul gingival și subgingival. Aceasta terapie este non-invazivă și nu doare, are efect antibacterian și antifungic, stimulează imunitatea, reduce inflamația și durerea, revitalizează țesutul prin biostimulare și îmbunătățește circulația sanguină locală.

Ozonoterapia este o metodă de tratament folosită în multe domenii medicale datorită capacității sale de a distruge microorganismele implicate în diverse boli. Nivelul crescut de oxigen în țesuturi distruge bacteriile și virusurile favorizând multiplicarea celulelor sănătoase. Ozonul are proprietatea detoxifiantă și antioxidantă, îmbunătățește oxigenarea țesuturilor și reglează transportul oxigenului în sânge.

Ce proprietăți are ozonul?

Principalele proprietăți ale ozonului sunt următoarele:

 • antibacteriană, antifungică, antivirală;
 • antiinflamatorie și imunomodulatorie;
 • de reglare sistemică a homeostaziei în organism;
 • refacerea funcției de transport a oxigenului în sânge;
 • administrarea amestecului de oxigen și ozon duce la creșterea cantității de oxigen în sânge;
 • efectul antimicrobian, antifungic şi antiviral se datorează atât acțiunii directe a ozonului cât si capacității sale de a forma cu acizii grași nesaturați compuși foarte activi numiți peroxizi, care acționează destructiv asupra microorganismelor;
 • acțiune antioxidantă și detoxifiantă.

Care sunt indicațiile?

Indicațiile ozonoterapiei sunt următoarele:

 • candidozele orale;
 • pungile parodontale;
 • în tratamentul gingivitei necrotice;
 • înainte și după intervențiile oro-chirurgicale;
 • pericoronaritele;
 • dezinfecția cariei dentare;
 • dezinfecția canalelor radiculare;
 • extracții dentare;
 • tratament pentru hemoragii;
 • dezinfecția câmpului operator;
 • herpesurile;
 • aftele bucale;
 • stomatitele;
 • nevralgia de termen.

Cum procedăm?

Ședințele de ozonoterapie sunt adaptate fiecărui pacient în parte, iar rezultatele sunt vizibile încă de la prima sedință . Ozonul nu produce alergii sau intoleranță și nici nu generează reacții adverse.

Protocolul operator presupune următoarele etape:

Igienizarea corectă și minuțioasă a arcadelor dentare în prima ședință
Spălături cu apă ozonizată
Infiltrații gingivale cu ozon în concentrația indicată
Se recomandă minimum 2 ședințe pe săptămănă, numărul lor fiind adaptat în funcție de afecțiunea tratată.

După efectuarea tuturor tratamentelor necesare, pacientul va fi instruit pentru menținerea unei igiene dentare corecte și anume:

 • periaj dentar de două ori pe zi cu aplicarea unei tehnici corecte de periaj;
 • folosirea periodică a aței dentare;
 • utilizarea apei de gură;
 • folosirea unei periuțe de dinți moale și înlocuirea ei la cel mult șase luni de folosire;
 • folosirea unui duș bucal care favorizează masajul gingival și reduce depunerea de placă bacteriană.

Care sunt contraindicațiile terapiei?

Ozonoterapia nu are contraindicații, însă există anumite categorii de pacienți la care se contraindică: femei însărcinate, hipertiroidism sau pacienții ce au suferit recent un infarct miocardic acut.

Apa ozonată-un elixir cu oxigen

Clinica Ozonodent produce apa ozonizată cu ajutorul unui dispozitiv numit AQUAZONE, conectat la un generator de ozon performant cu ajutorul căruia putem alege concentrația dorită.

Apa Ozonată este o apă bidistilată în care se barbotează un amestec de oxigen medical pur și ozon cu ajutorul generatorului de ozon. Apa se saturează cu ozon în concentrație de 80 micrograme per ml.

Apa Ozonată este cu adevărat minunată în tratamentele cavității bucale. Este folosită pentru a trata gingivita, boala parodontală, afte, herpesuri, amigdalite, faringite.

Cu un puternic efect antibacterian, apa ozonată realizează un cumul de efecte pozitive în stomatologie și în tot ce înseamnă curățarea cavității bucale. Exista studii care arată eficiența apei ozonizate în tratamentul gingivitelor și parodontozei, dar și al unor afecțiuni gastrice precum Helicobacter Pylori. Poate fi consumată zilnic fără a avea contraindicații sau efecte secundare.

În cadrul clinicii Ozonodent, folosim apa ozonizată în procesul de igienizare a arcadelor dentare, în tratarea afecțiunilor gingivale și parodontale combinate cu infiltrații cu ozon, irigarea canalelor dentare infectate și a altor afecțiuni bucale.

Ozonul este o moleculă compusă din trei atomi de oxigen și este un oxidant puternic. În stomatologie, este folosit pentru proprietățile sale antibacteriene, antifungice și antivirale. Clinici precum Ozonodent folosesc generatoare de ozon pentru a crea un amestec de oxigen și ozon, utilizat în diverse tratamente dentare, cum ar fi igienizarea arcadelor dentare, tratarea gingivitelor și infecțiilor parodontale.

Beneficiile ozonoterapiei în stomatologie includ reducerea bacteriilor, virusurilor și ciupercilor, stimularea imunității, reducerea inflamației și durerii, revitalizarea țesutului gingival și îmbunătățirea circulației sanguine locale. Această terapie contribuie, de asemenea, la detoxifierea și îmbunătățirea oxigenării țesuturilor.

Apa ozonată este produsă prin saturarea apei bidistilate cu un amestec de oxigen medical pur și ozon, folosind un generator de ozon. În stomatologie, apa ozonată este utilizată pentru tratarea gingivitei, bolilor parodontale, aftelor, herpesurilor și altor afecțiuni bucale. Este apreciată pentru efectul său antibacterian puternic și nu prezintă contraindicații sau efecte secundare la consumul zilnic.

Deși ozonoterapia este considerată sigură pentru majoritatea pacienților, există câteva contraindicații. Aceasta nu este recomandată pentru femeile însărcinate, persoanele cu hipertiroidism sau pacienții care au suferit recent un infarct miocardic acut.

Doriți mai multe informații sau o programare? Contactați-ne acum!