Implant dentar

Pierderea unui dinte sau mai multor dinți afectează funcționalitatea aparatului dento-maxilar. Alegerea informată a unui tratament de reconstrucție dentară cu ajutorul implanturilor vă oferă o soluție modernă de refacere a integrității arcadelor dentare.

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este un dispozitiv confecționat din titan de înaltă puritate sau zirconiu, biocompatibil, pe care organismul nostru îl acceptă și îl integrează prin procesul de osteointegrare. În acest proces osul maxilar/mandibular face corp comun cu implantul.

Aliajele de titan sunt metalele cele mai utilizate pentru implanturi osoase folosite în stomatologie sau în alte domenii, cum ar fi ortopedia. Implanturile dentare au cea mai mare rată de succes dintre dispozitivele implantate chirurgical.

Un implant dentar are aspectul unui șurub cu spire și servește drept înlocuitor al rădăcinii dintelui lipsă, fiind înfiletat în osul mandibulei/maxilarului în cursul unei proceduri chirurgicale, obținându-se astfel stabilitate și rezistență.

Care sunt etapele unui implant dentar?

De cele mai multe ori, un implant dentar presupune 2 etape, la distanță de 4-6 luni,  în funcție de ceea ce hotărăște medicul implantolog.
Prima etapă este cea chirurgicală, de inserare a implantului în os sub anestezie locală, iar cea de-a doua etapă este cea protetică, după 4-6 luni (perioada de osteointegrare), când se montează bontul protetic și se realizează coroană dentară.

Cine poate beneficia de un implant dentar?

De implant dentar poate beneficia orice persoană clinic sănătoasă căreia îi lipsesc unul sau mai mulți dinți și care dorește refacerea integrității arcadelor dentare.

Ce tip de implanturi folosim?

În cadrul clinicii Ozonodent folosim implanturile Dentium produse în Coreea, care se remarcă atât prin design, cât și prin funcționalitate, oferind pacienților osteointegrare superioară, demonstrată în numeroasele studii clinice realizate până în prezent.  Aceste implanturi din titan oferă un raport optim între calitate și preț și asigură o conexiune perfectă între implant și os, contribuind la prezervarea țesuturilor.  Capătul neted al implanturilor minimizează riscul de perforare a osului, iar pierderea de os marginal din jurul implantului este minimală.

Este dureroasă intervenția?

Inserarea unui implant dentar în os se face întotdeauna sub anestezie locală, fapt ce asigură pacientului un confort sporit și nicio durere în timpul intervenției. După ce va trece anestezia, se vor respecta întocmai indicațiile postoperatorii date de către medicul chirurg.

Cum avem grijă de implantul dentar?

Lucrările pe implant se periază ca și dinții naturali. Pentru a beneficia cât mai mult de avantajele implanturilor dentare, se recomandă ca pacienții să aibă o bună igienă orală și să facă controlul periodic și igienizarea profesională (detartraj, periaj, air flow) cel puțin o dată la 6 luni.

Ce contraindicații are implantul dentar?

Implantul dentar este nerecomandat persoanelor care suferă de boli cronice, boli autoimune, diabet zaharat insulino-dependent și celor care vin la cabinetul stomatologic doar în situații de urgență, deoarece inserarea implanturilor presupune vizite regulate la cabinetul stomatologic.

Care sunt avantajele implantului dentar?

  • refacerea integrității arcadelor dentare;
  • dinții adiacenți nu sunt compromiși pentru a înlocui dintele/dinții lipsă;
  • calitatea generală a vieții este îmbunătățită atunci când dinții completați arată și funcționează ca cei naturali;
  • igienă orală mai bună;
  • aspect facial îmbunătățit;
  • sporirea încrederii în sine;
  • confort;
  • reabilitare orală de lungă durată ;
  • funcție masticatorie îmbunătățită.

Dacă  și tu dorești  o consultație pentru implant dentar,  stabilește o programare la telefon 0711 011 447.

Doriți mai multe informații sau o programare? Contactați-ne acum!